Fructele de pădure – murele, frăguțele, zmeura, cătina etc. – nu numai că sunt delicioase, dar sunt adevărate surse de sănătate, farmacii în miniatură, prin compoziția bogată pe care o au.
Fructele de pădure au în compoziția lor multe vitamine, predominanta fiind vitamina C dar și alte elemente, precum cuprul, seleniul, zincul, fierul, care, la un loc întăresc sistemul imunitar și protejează organismul de răceala, gripă și alte boli infecțioase, destul de frecvente în anotimpul rece.
Murele, coacăzele negre, afinele, conțin resveratrol, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum, de patru – cinci ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Consumul de fructe și legume închise la culoare, cele care conțin resveratrol, scade nivelul colesterolului rău și crește nivelul celui bun.
Pentru că a fost o vară extrem de călduroasă, chiar și fructele de pădure s-au copt mai devreme ca de obicei și acum nu mai pot fi găsite așa de ușor. Fructele de pădure – murele, frăguțele, zmeura, cătina etc. – nu numai că sunt delicioase, dar sunt adevărate surse de sănătate, farmacii în miniatură, prin compoziția bogată pe care o au.
Despre resveratrolul care, de regulă se găseste în fructele și legumele de culoare închisă, se spune că este o substanță antitumorală, că încetinește cu până la 50% înmulțirea celulelor cancerigene sau poate chiar să le și oprească, că stimulează înmulțirea celulelor sănătoase și capacitatea lor de regenerare, ajută la scăderea vâscozității sângelui, îmbunătățind astfel, circulația sângelui, arterele rămânând elastice, menține elasticitatea si fermitatea pielii, împiedică îmbătrânirea prematură.
Fructele de pădure pot preveni sau întârzia problemele de vedere care apar odată cu vârsta, dar mențin și sănătatea sistemului nervos central. Cine dorește să-și îmbunătățeasca memoria și capacitatea de asimilare și concentrare, e bine să profite de existența acestor minunate daruri ale naturii în loc sa recurgă la pastile de memorie.ine elasticitatea si fermitatea pielii, împiedică îmbătrânirea prematură.
Fructele de pădure au capacitatea de a dizolva colesterolul și intăresc mușchii inimii. Compușii din fructele de pădure pot preveni și chiar vindeca unele forme de cancer, de colon sau ficat, susțin medicii care chiar și recomandă bolnavilor asemenea fructe.
Fructele de pădure sunt bogate în fibre, fiind un remediu excelent împotriva constipației, datorită elementelor pe care le conțin. Deoarece au un conținut ridicat de nutrenți atât de necesari pentru un organism sănătos, fructele de pădure au capacitatea de a te face mai activ, ajutându-te astfel, să lupti cu depresia.
Fructele de pădure pot fi consumate ca atare, în stare proaspată, congelate, sau preparate sub forma de ceai, gem ori dulceata, suc, sirop sau macerate în mierea de albine, ca de exemplu, cătina.
Nu treceți nepasatori prin piață, pe lângă fructele de pădure. Luați o pungă de fructe pentru acasă și dacă nu aveti timp sau nu știți cum să le preparați, puteți să puneți în punguțe separate câte 2 sau 3 linguri pentru a le congela pentru că toamna târziu și iarna pot fi consumate foarte ușor păstrându-și culorile minunate, gustul deosebit și proprietățile medicinale.
Împreună cu aerosolii Salin, fructele de pădure sunt cele mai la îndemână remedii pentru copii, pentru întărirea imunității naturale și pentru a se asigura sănătatea atât de necesară tuturor. De ce să folosim medicamente de sinteză când avem la îndemână alte elemente naturale?