Aer Salin

Alergii respiratorii

O alergie este o reactie inflamatorie la un alergen din mediul înconjurator, care provoacă simptome neplăcute, cum ar fi răguseala, strănutul și inflamarea sinusurilor.

Există o componenta ereditară, genetică, ce se face vinovată pentru majoritatea alergiilor. Astfel, dacă unul dintre părinți are o alergie, există un risc real ca și copilul să manifeste alergii. Este nevoie de expunerea repetată la un alergen pentru ca alergia să se declanșeze. Ulterior, alergiile vă pot însoți pe tot parcursul vietii. De asemenaea, pot să apară alergii noi în fiecare deceniu de viata dar acestea se manifesta în mod intens mai ales în jurul vârstei de 20 de ani.

Cum se manifestă? Reacţia alergică poate apărea sub formă de rinite, conjunctivite, astm, urticarie sau eczeme.  Strănut, tuse, respirație șuierătoare, secreții nazale apoase, mâncărime, lăcrimare, ochi roșii – acestea sunt doar câteva dintre simptomele pe care majoritatea celor alergici le experimentează în fiecare an, pe măsura ce alergenul responsabil își face apariția. Atunci când alergenul este inhalat prin nas, celulele albe din sânge produc un anticorp numit imunoglobulina E care determină secreţia de substanţe chimice. Unele dintre acestea sunt histaminele, care participă la reacţiile de apărare ale organismului.

Prin producerea de aerosoli salini uscati cu efect terapeutic, aparatele Salin (plus și S2) și inhalatoarele din aceasta gamă (SaltMed și InSalin) reprezintă o soluție unică de tratament pentru pacientii care sunt alergici asigurând:

  • eliminarea eficientă a alergenilor prin drenajul îmbunătățit al secrețiilor nazale, alergeni care pot declanșa sau prelungi episoadele alergice;
  • scăderea dependenței de medicamente antialergice datorită efectului de desensibilizare la alergeni;
  • desfundarea nasului, prin scăderea inflamației de la nivelul mucoasei foselor nazale și sinusurilor;
  • scăderea numărului episoadelor de acutizare ale reacțiilor alergice.

Terapia cu Salin și Inhalatoarele asociate pentru reducerea efectelor deranjante ale alergiilor este foarte sigură și comod de administrat, atât copiilor mici cât și adulților, și nu are contraindicații sau efecte adverse. De obicei adminstrarea substanțelor medicamentoase destinate diminuării efectelor neplăcute ale alergiilor crează dependență și pe termen lung vă afectează activitățile cotidiene.

Pentru că în terapia cu Salin nu se folosește decât sarea, fără adaos medicamentos sau de alte substanțe nu există contraindicații sau incompatibilități terapeutice. Sarea este recristalizată astfel încât să permită contactul extins între aer și granulele de sare, pentru o emisie cât mai eficientă de aerosoli, astfel încât să nu apară manifestări neplăcute.

InSalin

5/5

117.00lei

5/5

540.00lei

5/5

350.00lei

5/5

80.00lei