Aer Salin

Alte probleme pulmonare

Bronșită acută

Bronșita acută este o boală infecțioasă a căilor respiratorii mari din plămâni (bronhii) caracterizată prin inflamația și creșterea volumului secrețiilor bronșice (flegma). Inflamația împreună cu mucusul produs în cantitate mare produc tuse și îngreunează respirația.

Pentru a întelege cum se formează bronșita și care este acțiunea acesteia la nivelul căilor respiratorii puteți vizualiza aici un material video.

Cauzele bronșitei sunt infecțioase, infecția fiind favorizată de factori de mediu (temperaturi scăzute, umiditate crescută), expunere la fum de țigară, poluare sau diferite afecțiuni cronice care afectează imunitatea (fibroza chistică, deficitul anumitor imunoglobuline etc). Manifestările bronșitei constau în principal în tuse care evoluează de la tuse seacă la tuse umedă, productivă, însotită de expectorație abundentă. In cazuri mai severe poate apărea febra și respirația dificilă.

Pe lângă tratamentul recomandat de medic, terapia cu aerosoli de sare activi terapeutic eliberați de dispozitivele medicale Salin (plus și S2) sau inhalatoarele asociate acestora (Inhalatorul SaltMed și InSalin), prin respirarea dumneavoastră a acestor aerosolii, se asigură:

 • un efect imediat de ameliorare a tusei și de ușurare a respirației, prin scăderea inflamației de la nivelul căilor aeriene;
 • creșterea productivității tusei (tuse mai eficientă, care se rupe), prin fluidificarea secrețiilor traheobronșice (flegmei), ceea ce duce la eliminarea lor mai ușoară ;
 • accelerarea vindecării și prevenirea reapariției episoadelor de bronșită, prin creșterea apărării locale și efecte antibacteriene (sarea are proprietăți bactericide – care omoară microorganismele și bacteriostatice – care înhibă reproducerea și dezvoltarea anumitor microorganisme).

BPOC

În bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC), boală ce apare mai frecvent în a doua jumătate a vieții, căile aeriene inferioare sunt îngustate printr-o inflamație cronică și supraproducție de mucus, uneori de consistență vâscoasă, astfel încât fluxul de aer spre plămâni și din plămâni în afară este parțial blocat.

Cauzele acestei afecțiuni sunt multiple dar cea mai frecventă este reprezentată de fumat, urmată de poluarea atmosferică, infecții respiratorii repetate, cauze genetice și familiale (ereditare).

Aceasta afecțiune se manifestă prin:

 • tuse productivă, in special dimineața cu secreșii abundente;
 • respirație îngreunată;
 • senzaţia “lipsei de aer”;
 • infecţii respiratorii repetate;

Pe lângă tratamentul recomandat de medic, terapia cu aerosoli de sare activi terapeutic eliberați de dispozitivele medicale Salin (plus și S2) sau inhalatoarele asociate acestora (Inhalatorul SaltMed și InSalin), asigură:

 • un efect de ușurare a respirației și de creștere a capacității de efort prin scăderea inflamației de la nivelul căilor aeriene;
 • creșterea productivității tusei (tuse mai eficientă, care se rupe), prin fluidificarea secrețiilor traheobronșice (flegmei), ceea ce duce la eliminarea lor mai ușoară;
 • accelerarea vindecării și prevenirea reapariției episoadelor de infecții respiratorii acute, prin creșterea apărării locale și efecte antibacteriene (sarea are proprietăți bactericide – care omoară microorganismele și bacteriostatice – care înhibă reproducerea și dezvoltarea anumitor microorganisme);

Mucoviscidoza

Fibroza chistică (mucoviscidoza) este o boală ereditară, în care secrețiile mucoase ale organismului au consistența crescută, sunt uscate și lipicioase. Afecțiunea influențează mai multe organe, dar în special plămânii și pancreasul.

La nivel pulmonar apare obstrucția cronică a căilor aeriene prin secreții mucoase vâscoase. Acest lucru favorizează colonizarea bacteriană ce produce infecții persistente. Pentru a întelege cum acționează mucoviscidoza și care este influența acesteia la nivelul căilor respiratorii puteți vizualiza aici un material video.

Manifestările pulmonare din fibroza chistică sunt :

 • tusea persistentă
 • dificultăți de respirație
 • infecții respiratorii frecvente

Pe lângă tratamentul recomandat de medic, terapia cu aerosoli de sare activi terapeutic eliberați de dispozitivele medicale Salin (plus și S2) sau inhalatoarele asociate acestora (Inhalatorul SaltMed și InSalin), asigură:

 • ameliorarea tusei prin fludificarea (subțierea) mucusului și eliminarea mai usoară a secrețiilor traheo-bronșice;
 • ușurarea respirației și îmbunătățirea capacității de efort fizic;
 • creșterea rezistenței la infecțiile respiratorii prin întărirea imunității locale și eliminarea microorganismelor patogene (efecte bactericide și bacteriostatice).

Utilizarea dispozitivelor medicale Salin sau a inhalatoarelor asociate acestora este comodă și practică, acestea nu conțin adaosuri de medicamente sau alte substanțe, fiind astfel tolerate de organism cu efecte sigure, similare proceselor naturale de vindecare. Beneficiile dovedite în tratarea mucoviscidozei – fibroza chistică, recomandă această terapie naturală pentru a fi utilizată cu eficiență.

5/5

117.00lei

5/5

540.00lei

5/5

350.00lei

5/5

80.00lei