Aer Salin

Sforăit

Sforăitul este o tulburare a somnului care de multe ori împiedică odihna pe timpul nopţii, dar este important mai ales ca simptom al unor afecţiuni respiratorii mai grave. Sforăitul indică de obicei un somn insuficient şi cu probleme, iar în cazul vieţii în cuplu se estimează că şi somnul partenerului este serios afectat. Multe cupluri dorm chiar în dormitoare separate din această cauză. Așadar, sforăitul deranjează nu numai somnul altora, ci de cele mai multe ori şi somnul persoanei care sfoărie.

Cum apare sforăitul? În mod normal muşchii gâtului şi ai planşeului gurii menţin calea aerului deschisă asfel că respiraţia este neîngreunată şi fără obstacole. În timpul somnului, aceşti muşchi se relaxează astfel că traseul aerului se îngustează, în mod special la inspiraţie. Sforăitul apare în general când vălul palatin, omuşorul, eventual şi baza limbii încep să vibreze intermitent ca urmare a turbulenţelor în fluxul de aer.

Sforăitul apare când există o obstrucţie în calea fluxului de aer respirat,în zona din spatele nasului şi gurii, unde partea superioară a faringelui şi baza limbii se întâlnescu cu vălul palatin şi omuşorul. În această zonă există ţesuturi moi care sub efectul greutăţii pot coborâ, blocând parţial circulaţia aerului. Sforăitul se produce când aceste structuri încep să vibreze. Obstacolul poate fi, de asemenea, mucusul în exces produs de organism ca reacție de apărare în cazul unor afecțiuni respiratorii.

Existența în dormitor a aerosolilor de sare activi terapeutic, eliberați de dispozitivele medicale Salin plus sau S2, care ulterior sunt absorbiți în procesul de respirație, asigură o serie de efecte precum:

  • ușurarea respirației prin fludificarea (subțierea) mucusului și eliminarea mai usoară a secrețiilor traheo-bronșice;
  • un efect imediat de calmare a elementelor aparatului respirator care vibrează la sforăit, prin scăderea inflamației de la nivelul căilor aeriene;
  • desfundarea nasului și a sinusurilor, prin drenajul eficient al secrețiilorla nivelul mucoasei foselor nazale și sinusurilor;
  • reducerea numărului de treziri neașteptate pe timpul nopții provocate de lipsa de aer sau de zgomotul produs;
  • refacerea energiei și capacității zilnice de efort prin odihna de calitate pe timpul nopții

Diminuarea sforăitului are drept consecință directă îmbunătățirea calității somnului, organismul se reface mai bine după o noapte de odihnă, putând să ne reluăm activitatea a doua zi. De asemenea, calitatea somnului partenerului se ameliorează, cu consecințe directe asupra relației de cuplu și a vieții cotidiene.

Salin este un dispozitiv medical care poate fi utilizat pentru diminuarea sforăitului, indiferent de vârstă sau starea de sănătate a dumneavoastră. Salin acționează doar pe cale naturală, astfel încât nu este contraindicat în niciun tratament sau terapie care se referă la alte afecțiuni pe care le-ați putea avea.

InSalin

5/5

117.00lei

5/5

540.00lei

5/5

350.00lei

5/5

80.00lei