Aer Salin

Cum se alege un aparat Salin

Cum se alege un aparat Salin

Majoritatea celor care își doresc un aparat Salin s-au întrebat, măcar o dată, care dintre cele două modele (Salin plus și Salin S2) li se potrivește. Desigur că cea mai corectă abordare este să căutați răspunsurile potrivite pe forumuri, să întrebați o altă persoană care are aparat și care l-a folosit o perioadă mai îndelungată etc. Dar soluția cea mai bună o are fiecare dacă încearcă să răspundă, în principal, la patru întrebări:

Cât de gravă/ importanță este afecțiunea respiratorie cu care vă confruntați?

Care este volumul de aer al încăperii în care va fi folosit aparatul?

Cât timp puteți aloca zilnic pentru tratarea aerului din încăpere?

Ce sumă sunteți dispuși să alocați pentru cumpărarea și întreținerea unui Salin?

Aparatul Salin S2

Astfel, aparatul Salin S2 este construit pentru a permite tratarea aerului dintr-o încăpere de aproximativ 16 metri pătrați (maxim 40 metri cubi). Dar cât timp doriți să îl folosiți zilnic? Este recomandată expunerea zilnică la aerul tratat prin salinizare pentru minim 8 ore, de obicei pe timpul nopții. Dar ce se întâmplă dacă nu puteți dormi cu aparatul în funcțiune – cel mai probabil din cauza zgomotului redus produs de ventilatorul aflat în compunerea aparatului? (pe fundalul liniștii nocturne, orice zgomot, chiar și de intensitate redusă poate fi perceput ca fiind mult mai intens…)

Aparatul Salin plus

Aparatul Salin plus este conceput pentru tratarea aerului dintr-o încăpere de până la 150 de metri cubi (aproximativ 60 de metri pătrați), dar poate fi folosit fără probleme și în camere de dimensiuni mai mici pentru că, acționând potențiometrul montat pe spatele acestuia, se poate reduce, pe de-o parte, volumul de aer tratat,precum și zgomotul produs de ventilatorul aparatului. Pe de altă parte, faptul că filtrul de sare încorporat în aparatul Salin plus este de 3,5 – 4 ori mai mare decât cel al “fratelui mai mic” Salin S2, face ca eficiența de tratare salină a aerului, raportat la S2, să fie de aproximativ 4 ori mai mare.

Volumul încăperii unde va fi instalat

Așadar pentru încăperile cu volum de aer mai mare de 40 – 50 de metri cubi (săli de clasă, birouri sau livinguri), singura opțiune validă pentru alegerea unui aparat eficient o reprezintă Salin plus, care pentru randament maxim trebuie să funcționeze zilnic, cel puțin 8 ore.

Pentru încăperile de dimensiuni mai mici, cel mai potrivit ar trebui să fie Salin S2. În acest caz argumentul costurilor de achiziție și este foarte solid (S2 costă aproximativ jumătate din prețul unui Salin plus), dar trebuie avut în vedere că pe viitor este posibil să doriți să tratați cu aer salin mai multe încăperi (dormitor, living etc.) , iar în acest caz Salin plus este cel mai indicat, pentru că în două ore de funcționare în regim maxim într-o încăpere poate îndeplini sarcina unui Salin S2 care a funcționat 8 ore.

De asemenea este cunoscut faptul că Salin plus este mai silențios decât S2 dacă tratează același volum de aer (Salin plus trebuie să aibă potenționetrul la ¼ pentru a avea aceeași putere cu Salin S2), iar acesta este un avantaj semnificativ în cazul persoanelor care sunt deranjate de orice zgomot pe timpul nopții.

Afecțiunea respiratorie

Severitate afecțiunilor care v-au facut să apelați la spijinul aparatelor Salin face ca durata de expunere la aerul cu aerosoli să crească, în măsura posibilului putând să ajungă zilnic până la 24 de ore.

În concluzie, Aer Salin vă recomandă să căutați răspunsurile celor 4 întrebări propuse mai sus pentru a vă asigura că alegeți aparatul potrivit stadiului afecțiunilor pe care doriți să le ameliorați, stilului dumneavoastră de viață, a volumului de aer al încăperilor pe care le folosiți și nu în ultiumul rând confortului în utilizare pe care le au acestea. Multă sănătate!

4 thoughts on “Cum se alege un aparat Salin”

    1. Da, la fiecare 6 luni. Pentru că este recomandat să fie utilizat zilnic, minim 8 ore și astfel se deteriorează filtrul respectiv. Multă sănătate!

Comments are closed.